Si noi suntem calatori, si noua ne place sa avem ponturi de calatorie.
In caz ca nu stiti daca sau cand sa mergeti in destinatiile oferite de noi, iata niste ponturi de calatorie pentru dumneavoastra!
DELTA DUNARII MUNTII APUSENI

Nu stiti ce vreti sa vedeti, sau cand sa veniti si sa faceti ce vreti? Iata ce au de spus ghizii nostri! Chiar daca unele subiecte nu prezinta interes pentru dumneavoastra, ar fi bine sa va uitati peste ele, ar putea avea legatura cu ceea ce va intereseaza!

Gripa aviara!

CU TOTII STIM CA ESTE UN SCANDAL PROVOCAT DE PRESA VANATOARE DE SENZATIONAL! Necazul nu este atat de mare pe cat a fost prezentat, zona este redeschisa pentru turism si pescuit, nu a fost nici un caz de gripa aviara la oameni…

Bird watching:

Exista doua perioade ideal pentru bird watching in Delta Dunarii, amandoua in perioadele de migratie.

Migratia de primavera: pasarile vin din “tarile calde” si incep imperecherea si depunerea oualor. Cantece de pasari si culori sunt peste tot.

Migratia de toamna: pasarile se aduna in stoluri mari si incep a zbura catre sud. Stoluri mari de adulti si juvenili se aduna acum. Mai tarziu, migratia din nord ajunge in Delta Dunarii.

In timpul verii bird watching-ul este de asemenea bun, numai ca atentie, vara, Delta Dunarii are activitate turistica mult mai intense decat in primavera (deci zona e mult mai aglomerata).

DE ASEMENEA, ATENTIE: existenta unui asa mare numar de specii rare in Delta Dunarii nu este o garantie suficienta ca le veti si vedea. Daca vreti sa fiti siguri ca veti vedea o anumita pasare, mergeti la gradina zoologica! Noi nu oferim garantii care ar include manipularea naturii…nu suntem capabili de asa ceva

Pescuit:

In Delta Dunarii, pescuitul este interzis in timpul primaverii, pana pe 15 iunie! (numai localnicii au voie sa pescuiasca pentru consumul personal). Deci, este lipsit de sens sa va planuiti o excursie de pescuit in timpul primaverii!

Cel mai activ sezon din punct de vedere al pescuitului in delta este considerat a fi toamna (in special pentru rapitori). Vara este de asemena buna pentru pescuit, dar nu asa de productiva.

Tantari:

Tantarii apar in Delta Dunarii numai in timpul sezonului fierbinte; in rest, prezenta lor este absolute nesemnificativa.

Apa:

Majoritatea satelor au propria statie de pompare si filtrare a apei. Asadar, apa de baut nu reprezinta o problema. Oricum, daca acest fapt nu va multumeste, puteti cumpara si apa imbuteliata de la minimarketurile de acolo.

Apa are temperatura propice scaldatului de la inceputul lui iunie pana la sfarsitul lui septembrie.

Provizii:

Nu aveti nevoie de saci grei de provizii cu dumneavoastra. Toate satele au magazine care asigura produsele de baza de care aveti nevoie. Bere, tigari, paine, cola, inghetata sau pepeni, le gasiti pe toate acolo, aveti nevoie doar de bani. Aduceti numai daca insistati sa aveti o marca anume de produse.

Localnici:

Localnicii in delta sunt mai active vara si toamna, pentru ca principalele activitati in zona raman pescuitul si recoltatul de stuf.

Religie si sarbatori:

Populatia de aici este majoritar ortodoxa. Cele mai importante sarbatori aici sunt Craciunul, Pastele si Sfanta Maria (15 august).

Turisti:

Turistii in Delta Dunarii se impart in mai multe categorii, pe sezoane:

  • Primavara vin in general mai putini turisti, doar cei interesati de liniste si birdwatching.
  • Vara, vin cei care au putut lua vacanta numai atunci, sau cei interesati de o imagine generala, sau doar pentru pescuit.
  • Toamna, vin in special persoane interesate in pescuit, vanatoare sau birdwatching.
  • Iarna, nu vin turisti aproape deloc.

Vreme:

Clima deltei este temperat continentala, uscata; aceasta este una dintre cele mai secetoase zone ale Romaniei. Aceasta este de asemena si regiunea cu cea mai scurta iarna. Aici se fac simtite doua influente: una din nord (aducatorul de ploaie vara si de frig iarna), si una din sud (vant uscat vara si cald iarna). Vestul aduce de obicei ploi puternice si furtuni, iar estul se face cel mai rar simtit, prin umiditate sarata si ploi rare (sarate).

Chiar daca temperatura medie anuala este de peste 11 grade, iernile sunt foarte reci (si chiar 20 de zile sub nivelul de inghet). Media pentru veri este de 23 de grade, dar in iulie si august se ating usor temperaturi peste 33 de grade. Primaverile sunt calde, toamnele sunt lungi.

back to top

Bear watching:

Pe valea Racataului, este o rezervatie floristica, faunistica si peisagistica. Este cunoscuta si sub numele de „rezervatia de ursi” din cauza numarului mare de ursi din acest loc. avem acolo un turn de observatie, in care putem astepta ca ursii sa apara.

Din nou, nu prezentam garantia ca veti vedea ursi, dar acestia apar destul de des acolo.

Pescuit:

Da, puteti pescui si in aceasta regiune. Aici se practica pescuitul tipic zonelor montane.

Insecte:

Zonele montane in Romania sunt sarace din punctul de vedere al biodiversitatii insectelor. Oricum, in munti nu aveti nevoie de creme impotriva insectelor.

Apa:

Apele de munte ale Romaniei sunt bine cunoscute pentru puritetea lor. Rar se intampla ca apele sa nu fie bune de baut, dar totusi ar fi bine sa verificati de unde acestea vin. Este mai bine sa intrebati inainte de a bea.

Pentru scaldat, apele sunt reci, dar nu fatale. Daca aveti chef de o baie rece, acesta este locul pentru dumneavoastra.

Provizii:

Nu aveti nevoie de saci grei de provizii cu dumneavoastra. Toate satele au magazine care asigura produsele de baza de care aveti nevoie. Bere, tigari, paine, cola, inghetata sau pepeni, le gasiti pe toate acolo, aveti nevoie doar de bani. Aduceti numai daca insistati sa aveti o marca anume de produse.

Localnici:

Localnicii sunt activi aici tot timpul anului. Vara este agricultura, iarna este lucrul lemnului si munci de interior.

Religie si sarbatori:

Populatia de aici este majoritar ortodoxa. Cele mai importante sarbatori aici sunt Craciunul, Pastele si Sfanta Maria (15 august).

Turisti:

In zona in care va ducem, nu sunt prea multi turisti. Nu din cauza ca este o zona urata, doar ca nu este mediatizata. Si oricum, nu sunteti turist sa intalniti alti turisti, nu?

Oricum, sunt mai multi turisti vara si iarna. Majoritatea activitatilor turistice de aici sunt drumetiile, vanatul si schiatul.

Vreme:

Pozitia, altitudinea si fragmentarea acestei regiuni isi pun amprenta pe clima tipica de munte a zonei. Temperatura medie anuala este sub 7 grade. Aceasta inseamna ca ingetul poate aparea de la inceputul lui octombrie, si dureaza 140-180 de zile. Exista totusi si zile cu temperaturi peste 30 de grade...in jur de 10

Zapada este prezenta aici in jur de 150 de zile pe an. Verile ating maximul de ploi in iunie (ca si data statistica).

back to top